Zwerfafval Druten.
Zwerfafval Druten. Foto: Sabrina Wijnhoven

Vervolg voorpagina

Maak zaterdag ook een opschoon-ommetje

MAAS EN WAAL - De Maas en Waalse Schoonmaakdag gaat dit jaar vanwege corona niet door. Mensen worden met de actie 'opschoon-ommetje' op zaterdag 20 maart wel opgeroepen om zich in te zetten voor een schone omgeving.

De actie wordt in deze regio ondersteund door afvalverwerker DAR en de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. Maak een mooie wandeling in de buurt en zorg tegelijkertijd voor een frisse, schone en afvalvrije buurt. Ga alleen, met eigen gezin of met de klas op pad en houd anderhalve meter afstand.

Door de coronamaatregelen trekken veel mensen eropuit voor een wandeling in de omgeving of de natuur. Helaas is hiermee ook de hoeveelheid zwerfafval toegenomen. Sabrina Wijnhoven stuurde de redactie na de vorstperiode een fotoserie over het zwerfafval dat achter is gebleven na de ijspret. Alle foto's zijn te zien bij het artikel op de website. Deze serie laat helaas de noodzaak zien van een actie als het opschoon-ommetje.

Word Wijkheld

Bewoners die vaker zwerfafval willen opruimen, kunnen zichzelf aanmelden als Wijkheld. Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen. Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Het is bovendien gezond om buiten actief bezig te zijn. Meer info: www.wijk-helden.nl.

Opschoonactie aanmelden?

Ook een opschoon-ommetje maken komende zaterdag? Meld de opschoonactie dan aan via www.dar.nl/opschoondag. Hier staat ook meer informatie over coronaproof zwerfafval opruimen.

Wijkhelden ruimen zwerfafval op