Ingezonden: Bebouwing dorpshart Winssen

Naar aanleiding van het krantenartikel 'Levensloopbestendige woningen in Winssen' in de Maas&Waler van 3 maart willen wij graag als omwonenden ons bezwaar kenbaar maken.

Als omwonenden zijn wij in de zomer 2020 op de hoogte gesteld omtrent de plannen om vijf seniorenwoningen te realiseren op het groene veld aan de Leegstraat te Winssen. Tijdens deze gesprekken hebben wij ons bezwaar kenbaar gemaakt. Zoals bekend is, zal het groene speelveld aan de Alex Willemstraat op den duur verdwijnen in verband met de nieuwbouw van de huisartsenpraktijk. Door het groene speelveld aan de Leegstraat ook op te offeren voor bouw, zal het groene hart van Winssen verdwijnen.
Daarnaast zijn wij van mening dat door deze besluiten al het groen rondom de school zal verdwijnen en kinderen hierdoor niet gemotiveerd worden om buiten te bewegen. Dagelijks wordt er op het veld gespeeld en ook de school maakt regelmatig gebruik van het veld voor sportactiviteiten.
De Gemeente Beuningen heeft in haar beleid een aantal punten staan die haaks staan op het beleid om het groene veld op te offeren. Wij vragen ons stellig af hoe de gemeente Beuningen die punten wil realiseren als alle groene speelvelden rondom de school worden opgeofferd en de kinderen geen mogelijkheid hebben om onder andere na school te voetballen.
Wij zijn ook van mening dat door de opoffering van het groene hart de boomgaard ook een groot deel van zijn waarde verliest. Het is nu een prachtige plek waar enorm veel gewandeld wordt, en mensen genieten van deze fijne plek die je bijna nergens meer tegenkomt. Wij hopen dan ook dat het groene hart groen zal mogen blijven en niet volgebouwd gaat worden met huizen.

Omwonenden van het groene hart van Winssen

(Deze brief is op verzoek van de redactie ingekort. Voor de uitgebreide brief, zie www.demaasenwaler.nl)