Werkzaamheden zonnepark Uivermeertjes gestart

DEEST - Maandag 8 maart zijn de werkzaamheden gestart van het eerste zonnepark in Druten: drijvend zonnepark Uivermeertjes. De verwachting is dat het zonnepark medio juli 2021 wordt opgeleverd.

Gemeente Druten wil in 2040 energieneutraal zijn. De gemeenteraad heeft hiervoor in 2018 de Routekaart energieneutraal Druten 2040 vastgesteld. Een onderdeel hiervan is het realiseren van zonne-energieprojecten. Sinds 2018 is gemeente Druten, samen met SBNL Natuurfonds en GroenLeven, in gesprek over de komst van een drijvend zonnepark op de Uivermeertjes in Deest. In de zomer van 2020 is de vergunning voor de bouw en exploitatie van het drijvend zonnepark verleend.

Tegen de verleende vergunning is bezwaar gemaakt. Afgelopen maand heeft de bezwaarcommissie zijn advies aan het college van B&W aangeboden. Het college heeft op basis van het advies een besluit genomen, waarin de bezwaren worden afgewezen. Meer informatie over het drijvend zonnepark: www.groenleven.nl/projecten/zonneparken/drijvend-zonnepark-de-uivermeertjes.