Eerdere editie Moas en Woals Mooiste. Foto: Wil Hoes.
Eerdere editie Moas en Woals Mooiste. Foto: Wil Hoes. Foto: Wil Hoes

Tour d’Alphen succesvol van start gegaan

ALPHEN - Wielrenners van alle leeftijden strijden sinds vorige week om de oranje trui, tijdens de Tour d'Alphen. De meerdaagse wielrencompetitie kent rond de 40 deelnemers, die op eigen gelegenheid vier etappes rijden. De eerste etappe zit er inmiddels op, en de eerste tussenstand is bekend.


Twee jonge mannen uit Culemborg en Tiel voeren het klassement onder de 45 aan. Met iets meer dan 1 uur en 15 minuten, en een gemiddelde van 35,6 km/uur, reden de twee een indrukwekkende tijd. Het gros van de deelnemers zit rond een gemiddelde van rond de 30 km/uur. Een eervolle vermelding is er deze week voor Luuk van Rijn die met zijn 14 jaar keurig een gemiddelde rijdt van 29,8 km/uur en hierdoor netjes in het peloton meedraait. De rode lantaarndrager op het moment in dit klassement is Jan Rovers. Hij geeft aan dat hij rustig aan heeft gedaan en dat hij, als hij er goed voor gaat zitten, zonder problemen zal aansluiten bij het peloton.

Klassement boven 45

Bij het klassement boven de 45 is er een duidelijke scheiding te zien. Er is een kopgroep van vijf die binnen drie minuten van elkaar zit, een peloton van zes en nog een paar achtervolgers. De ervaren rijders Joffrey Hol en Norbert van Rossum zetten een scherpe tijd van 1:23 neer en doen over het geheel genomen niks onder voor de jongelingen. Twan van Teeffelen, die bang was dat hij de enige 60-plusser zou zijn, heeft zijn benen ook flink laten werken en zit maar een kleine twee minuten achter de koplopers. In de staart van het klassement vinden we de heer en mevrouw Coppee, die met hun leeftijd van respectievelijk 69 en 68 de uitdaging aan wilden gaan en zodoende ook nieuwe routes in de regio wilden ontdekken. Philip Klijmij zette een tijd van 1:48 neer en komt daarmee tussen de Coppee's in.

Etappe 2

De tweede etappe brengt het peloton naar het oosten. Na vier etappes wordt het eindklassement opgemaakt en de oranje trui uitgereikt.