Afbeelding
Foto: 's Heeren Loo

’s Heeren Loo trekt zich terug uit nieuw sportcomplex De Gelenberg

DRUTEN - Zorginstelling 's Heeren Loo heeft besloten zich terug te trekken als hoofdgebruiker van het nieuwe sportcomplex De Gelenberg. De instelling vindt het op dit moment niet verantwoord om voor langere tijd een financiële verplichting aan te gaan.

De gemeente Druten realiseert een nieuw sportcomplex met sporthal en zwembad op sportpark de Gelenberg. Vanaf 2024 kunnen inwoners, verenigingen en het onderwijs volop gebruik gaan maken van de nieuwe voorziening. De voor Druten belangrijke zorginstelling ’s Heeren Loo zou één van de hoofdgebruikers worden. De instelling heeft te maken met toenemende bezuinigingen in de zorg. Om die reden heeft zij besloten om zich terug te trekken als hoofdgebruiker.
De gemeente vroeg 's Heeren Loo om mee te denken over het ontwerp van het nieuwe sportcomplex, zodat ook cliënten van Boldershof er gebruik van zouden kunnen maken.

Op verzoek van de zorginstelling nam de gemeente extra voorzieningen in het programma van eisen op, zoals een aparte grote kleedkamer, een aparte doucheruimte met voorzieningen, een beweegbare bodem in het bad en een tillift. Deze voorzieningen worden nu uit het ontwerp gehaald.

Verantwoordelijk wethouder Willy Brink laat weten dat hij teleurgesteld is en het een gemiste kans vindt. Volgens hem loopt de realisatie van het sportcomplex echter geen gevaar. Het complex moet in januari 2024 opgeleverd worden.