Levensloopbestendige woningen

WINSSEN - Er blijkt veel vraag naar levensloopbestendige woningen in Winssen. In de nieuwe woonwijk De Fruithof kwamen meer dan vijftig aanvragen binnen voor de tien beschikbare woningen.

Hierop besloot een initiatiefgroep een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) op te richten. De groep ging op zoek naar een geschikte locatie, en een mogelijk bouwterrein was snel gevonden. Dit betreft het terrein grenzend aan Kerkpad en Leegstraat, waar vroeger de RK Jongensschool heeft gestaan. De locatie, centraal gelegen, vlakbij supermarkt en medische voorzieningen, was door de gemeente al opgenomen als toekomstige bouwlocatie. Het collectief heeft zichzelf de toepasselijke naam CPO d’Ouwe Jongensschool gegeven. Op de projectlocatie kunnen vijf levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd.

Het CPO-bestuur heeft omwonenden geïnformeerd over de plannen en deze worden in overleg aangepast. De gemeente is begonnen met de voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure. De groep streeft ernaar om eind 2021 te starten met de bouw.