Subsidie voor Verrassend Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN – Winkeliersvereniging Verrassend Leeuwen heeft een nieuw initiatief 'Verrassend Dichtbij'. Voor de realisatie van dit plan heeft de vereniging een financiële bijdrage aangevraagd bij de gemeente.

Door Hanneke de Vries


De bijdrage is nodig om de samenwerking tussen ondernemersgroepen in West Maas en Waal op poten te zetten.

Verrassend Dichtbij

Met het initiatief Verrassend Dichtbij wil de vereniging onder andere de samenwerking vergroten tussen lokale ondernemers, de besteding van de consument naar de gemeente verleiden en een digitaal platform creëren voor ondernemers en inwoners. Ook zal er geïnvesteerd worden in het vergroten van de kennis door middel van training en opleiding van de ondernemers. Verrassend Leeuwen heeft een start gemaakt met de samenwerking. Er zijn verkennende gesprekken gevoerd met onder andere de Dreumelse ondernemersvereniging en de Ondernemersvereniging Veesteeg.

Voor de realisatie van het plan is jaarlijkse 20.000 euro nodig en voor incidentele werkzaamheden 10.000 euro.

Het plan is met Wethouder Cruijssen besproken. Hij ondersteunt het initiatief: ‘Het plan kan bij een goede constructieve uitvoering zeker bijdrage aan de economische ontwikkeling van West Maas en Waal. Het initiatief past in deze tijd waarin we samenwerking en verbinding zoeken met en voor elkaar. Het is een belangrijk maatschappelijk aspect en moet aangemoedigd worden.' De eenmalige incidentele kosten van 10.000 euro zal de gemeente verstrekken. De structurele bijdrage zullen de ondernemers zelf bij elkaar moeten leggen. Zodra dit rond is, zal er geen gemeentelijke rol zijn. De gemeente adviseert de winkeliersvereniging naar het ondernemersfonds te stappen, omdat dit een betere invulling is in dit plan.