Platform recreatie en toerisme


APPELTERN – De gemeente West Maas en Waal wil instemmen met een stimuleringsbijdrage voor dorpsplatform Appeltern voor het realiseren van onder andere borden op de wandelroute.

Door Hanneke de Vries

Dorpsplatform Appeltern verzocht de gemeente om een stimuleringsbijdrage ten behoeve van twee initiatieven. Het platform wil de bestaande folder graag vertalen, maar ook bewegwijzering plaatsen op de wandelroute en de struinroute van Mooi Appeltern.

Stimulering
vrijetijdseconomie

De gemeente heeft financiële middelen beschikbaar gesteld. Daarvoor is er een thema gekozen: Versterken van bestaand en het stimuleren van nieuw toeristisch, recreatief aanbod. Dit komt ten goede van het speerpunt Recreatie en Toerisme. Door in te stemmen met deze bijdrage wordt de vrijetijdseconomie gestimuleerd en de kwaliteit van recreatie binnen eigen gemeente verbeterd.

Het verzoek van het dorpsplatform voldoet aan het vastgestelde thema; het betreft vooruitstrevende initiatieven die een bijdrage leveren aan de vrijetijdseconomie in West Maas en Waal. Het Platform Recreatie en Toerisme heeft een positieve beoordeling gegeven. Het initiatief is gericht op het aantrekken en beter bedienen van de Vlaamse en de Duitse markt. De plannen moeten binnen één jaar uitgevoerd zijn. Indien dit wegens omstandigheden niet haalbaar is, kan er uitstel gevraagd worden. Dorpsplatform Appeltern ontvangt bij instemmen van de gemeente een bedrag van 355,44 euro.