Entree zwembad De Zeven Morgen.
Entree zwembad De Zeven Morgen. Foto: Diana de Leur

Zwembad De Zeven Morgen bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

Kan het zwembad dit jaar open?

Door Hanneke de Vries

DREUMEL – De gemeente is in gesprek met zwembadvereniging De Zeven Morgen om te overleggen wat er mogelijk is voor het seizoen 2021. Blijft het openluchtzwembad gesloten of geeft het toegang met bepaalde regelingen?


Thuisstudie, thuiswerken en weinig sociale contacten. Het hoort allemaal bij de tijd van corona. Maar ook de vrijetijdsmomenten zijn beperkt en gelegenheidsuitjes zijn niet mogelijk. Ook West Maas en Waal kampt hiermee. Zwembad De Zeven Morgen in Dreumel is in 2020 dicht gebleven. Het gehele seizoen was het niet mogelijk om in het buitenbad te recreëren.

Tijdens het jaarlijkse overleg tussen de zwembadvereniging en de gemeente heeft de vereniging aangegeven het zwembad in 2021 te willen openen en te willen beginnen met de voorbereidingen voor het komend seizoen. De verwachting is dat dan nog beperkingen zullen gelden, waardoor aanpassingen in het toegangsbeleid en het beperken van het aantal bezoekers noodzakelijk zijn. Tijdens het overleg is er met wethouder Peters afgesproken dat het ingeschatte financiële nadeel inzichtelijk gemaakt zal worden en dit ter instemming aan het college wordt voorgelegd.
Het zwembad in Dreumel vervult een maatschappelijke rol in de gemeente. Zowel voor de jeugd als voor volwassenen is het een mooie locatie en een fijn zwembad om te recreëren. Om voorbereid te zijn op het seizoen 2021, moet er worden geïnvesteerd in een reserveringssysteem om het aantal bezoekers voor het zwembad te kunnen reguleren. De voorbereidingen dienen van start te gaan in de maanden januari en februari. Rekening houdend met de coronarichtlijnen is de verwachting dat er maximaal driehonderd bezoekers aanwezig kunnen zijn op het terrein. Door dit maximum te hanteren, kan dit leiden tot verlies van inkomsten.

Naast de beperkingen van de maatregelen, zijn het weer en de temperatuur belangrijke factoren. Ook zijn de zwembadvereniging en gemeente zich ervan bewust dat het kan zijn dat ook in 2021 het zwembad gesloten blijft. Wanneer het mogelijk wordt om bezoekers gelijktijdig toe te laten, zal het maximale aantal bezoekers conform de richtlijnen worden bijgesteld. Door een reserveringssysteem te implementeren, is het mogelijk om gestuurd te werken. Door al deze maatregelen is de vereniging dringend op zoek naar vrijwilligers. Vanaf 11 februari zal de vereniging hiervoor actief gaan werven. www.zwembaddreumel.nl en zwembaddezevenmorgen@live.nl.