Vinni zit klaar voor de sprookjestocht.
Vinni zit klaar voor de sprookjestocht. Foto: John van Gelder

Sprookjestocht in Druten

DRUTEN - Als vervolg op de berenjacht worden inwoners van Druten dit keer opgeroepen het raam van hun huis om te toveren tot een sprookjestafereel.

Bij IKC de Kubus hebben de kleuters in de afgelopen weken gewerkt met het thema 'sprookjes'. Dagelijks krijgen de kinderen een filmpje van de juf toegestuurd, waarin twee sprookjesopdrachten zitten verwerkt. Zo doen de leerlingen telopdrachten met steentjes die Hans (van Grietje) heeft laten vallen, bouwen ze kastelen en worden er uiteraard heel veel leuke sprookjesverhalen voorgelezen. In de week van 8 februari sluiten de kinderen dit thema af en krijgen ze de opdracht mee om tijdens een ommetje in Druten op zoek te gaan naar sprookjes.

Oproep

Voor dit thema hebben de leerkrachten de hulp van álle Drutenaren nodig. Mensen worden opgeroepen hun vensterbank of raam te versieren met sprookjesfiguren, attributen of iets anders sprookjesachtigs. Dit kunnen verkleedkleren zijn, een sprookjesfiguur, een sprookjesboek of een leuke tekening. De kinderen zullen van 8 tot en met 21 februari op pad gaan in de buurt om de spookjestaferelen te bewonderen.
Met deze actie hopen de leerkrachten álle kinderen die in Druten een ommetje maken een plezier te doen, zeker nu de kinderen (nog) niet naar school kunnen en veel leuke evenementen, zoals carnaval, niet doorgaan. Uiteraard zijn foto's van mooie sprookjestaferelen welkom bij de redactie via redactie@demaasenwaler.nl.

Een van de kleuters van IKC de Kubus.
Een van de kleuters van IKC de Kubus.
Een van de kleuters van IKC de Kubus.
Een van de kleuters van IKC de Kubus.
Een van de kleuters van IKC de Kubus.
Afbeelding