Bedrag starterslening verhoogd

WEST MAAS EN WAAL - Met ingang van 19 januari kunnen starters in de gemeente West Maas en Waal voor het kopen van hun eerste woning een Starterslening bij de gemeente aanvragen van 50.000 euro. Op verzoek van de raad is dit bedrag verhoogd met 10.000 euro.

De Starterslening is een lening waarmee je een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning. Met de lening wordt namelijk de prijs van de eerste koopwoning en het te lenen bedrag bij de bank overbrugd. De starterslening is nu verhoogd van 40.000 naar 50.000 euro. 'Hiermee kunnen we starters een serieus steuntje in de rug geven. En dat is gelet op de prijsstijging van woningen de afgelopen tijd heel fijn', aldus wethouder Ans Mol. Om voor de lening in aanmerking te komen, mag de woning inclusief bijkomende kosten niet duurder zijn dan 325.000 euro.

Meer informatie over en de voorwaarden voor deze lening staat op de website van de gemeente: www.westmaasenwaal.nl/starterslening. Hier is ook het aanmeldformulier te vinden. Het aanvraagformulier is ook op te halen bij de infobalie in het gemeentehuis.