Huis-aan-huis-uitgeverijen starten gezamenlijk platform AdLocal

AdLocal is de naam van een nieuw gezamenlijk platform van uitgeverijen van huis-aan-huiskranten. In totaal vertegenwoordigt AdLocal 37 huis-aan-huis-uitgevers die samen wekelijks ruim 200 kranten in Nederland uitbrengen. Een van die huis-aan-huis-uitgevers is uitgeverij de Maas&Waler.

Het platform AdLocal kent een oplage van meer dan zes miljoen exemplaren en een gezamenlijke sales-aanpak van ruim 400 media-adviseurs, waarbij DPG Media de nationale adverteerders bedient. De lokale markt blijft worden bediend door de betreffende uitgevers zelf. AdLocal benadrukt de kracht van huis-aan-huiskranten en dekt hiermee ruim 80 procent van de markt. Opdat adverteerders huis-aan-huiskranten als vast onderdeel van de communicatiemix blijven inzetten. Naast een eigen website heeft AdLocal ook landelijke, gezamenlijke acties. Uniek aan het platform is de samenwerking tussen de 37 uitgevers, waaronder uitgeverij de Maas&Waler. Ze geven gezamenlijk adverteerders inzichten over de kracht en toegevoegde waarde van lokale media en zorgen ervoor dat huis-aan-huiskranten hun belangrijke positie binnen de samenleving blijven vervullen. Het initiatief voor AdLocal is genomen door vier grote uitgevers: Telstar Mediagroep, Rodi Media, BDUMedia en DPG Media.

Huis-aan-huiskranten hebben nog steeds een enorm bereik en impact in de lokale gemeenschap. 81 Procent van de Nederlanders leest huis-aan-huiskranten en 51 procent neemt actie naar aanleiding van advertenties in huis-aan-huiskranten. De reclame-tolerantie in huis-aan-huiskranten is het hoogst van alle mediatypen (48 procent).

Meer informatie

Op de website www.adlocal.nl vinden adverteerders op één plek alle ins en outs over dit lokale medium en het aanbod van titels.