De maatregelen als gevolg van het coronavirus hebben op alles invloed. Zeker ook op de gezondheid. Beuningen Sport en Beweegt bespreekt in een aantal afleveringen veelvoorkomende dilemma's.

Tijdens de lockdown:

Regels
bij buitensport

De overkoepelende sportorganisaties en het RIVM hebben gezamenlijk regels bepaald voor het begeleid en georganiseerd sporten buiten. Deze regels zijn te vinden op https://nocnsf.nl/media/3868/protocol-verantwoord-sporten-v221220.pdf.

Enkele belangrijke uitgangspunten: bij klachten blijf je thuis, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand en sport met maximaal twee personen. Onder strikte voorwaarden kan er dus buiten samen gesport worden. De reden dat ondanks de lockdown dit toch wordt toegestaan, is het belang ervan voor de gezondheid en het welbevinden. Maak er dus gebruik van, maar wees alert en voorzichtig ter bescherming van jezelf en de ander. Een van de mogelijkheden is om mee te doen met de Fit&Run die half januari van start is gegaan. Fitheidsoefeningen al of niet gecombineerd met hardlopen of wandelen. Meer info op beuningensportenbeweegt.nl. Lees verder in de 'Tijdens de lockdown' afleveringen.