Bevindingen CoronaMelder

REGIO - Uit een doorlopend onderzoek van Tilburg University blijkt dat ruim de helft van de Gelderlanders de CoronaMelder nuttig vindt, omdat de app ervoor zorgt dat het coronavirus zich minder verspreidt.

De GGD’en in Gelderland hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 10.764 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

Downloads

Een kwart van de Nederlanders heeft CoronaMelder al op zijn mobiele telefoon gezet. Inmiddels hebben al bijna 4,5 miljoen mensen CoronaMelder gedownload. De app is te downloaden via App Store en de Google Play Store. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Meer informatie

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun je kijken op www.coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.