Museum De Bastei vertelt zijn bezoekers het verhaal van de rivier – en heeft nu meegewerkt aan de ontwikkeling van een workshopprogramma voor de Euregionale Scholenwedstrijd. (c) ABT Communicatie
Museum De Bastei vertelt zijn bezoekers het verhaal van de rivier – en heeft nu meegewerkt aan de ontwikkeling van een workshopprogramma voor de Euregionale Scholenwedstrijd. (c) ABT Communicatie Foto: c) ABT Communicatie

Aanmelding scholenwedstrijd verlengd

REGIO - De aanmelding voor Euregionale Scholenwedstrijd, waarbij Nederlandse en Duitse scholieren elkaar motiveren tot duurzaam handelen, is verlengd tot 11 januari 2021.

Wat is mijn ecologische voetafdruk? Hoe kan ik deze verkleinen en hoe kan ik leeftijdsgenoten uit Duitsland motiveren om ook duurzamer te handelen? Deze vragen staan centraal tijdens de derde editie van de Euregionale Scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal. De aanmeldingstermijn was oorspronkelijk 15 december 2020, maar is nu verlengd. Middelbare scholieren kunnen zich nog tot en met 11 januari 2021 aanmelden.

Inspiratie

Tot nu toe hebben 351 leerlingen uit twintig klassen van vijftien scholen dat al gedaan. Om inspiratie op te doen voor hun inzendingen, volgen de deelnemers in januari en februari vier interactieve digitale workshops, die zijn ontwikkeld door de Euregio Rijn-Waal, museum De Bastei en de Groen Blauwe Rijn Alliantie. Uiterlijk 15 maart moeten de inzendingen worden ingeleverd.

Kijk voor meer informatie over de scholenwedstrijd en aanmelden op: www.euregio.org.