Frank de Bruijn (links) en Stan van den Dobbelsteen (rechts).
Frank de Bruijn (links) en Stan van den Dobbelsteen (rechts). Still uit videoclip

Coronasingle voor Het Feestteam

DRUTEN/WIJCHEN - Normaal gesproken zou Het Feestteam, bestaande uit Stan van den Dobbelsteen (Druten) en Frank de Bruijn (Wijchen), rond deze tijd van het jaar achter de schermen de laatste hand leggen aan een nieuw carnavalsnummer. Hoewel corona roet in het eten gooit voor het aanstaande carnavalsjaar, besloten de heren toch de studio in te duiken. Het resulteerde in een bijzonder lied, waarin de huidige situatie op bemoedigende wijze wordt bezongen.

Waar het populaire zangduo, dat inmiddels meer dan 75 'feestknallers' op haar naam heeft staan, normaliter kiest voor uitbundige nummers met opzwepende teksten, lieten Stan en Frank zich ditmaal van een heel andere kant horen. Hun nieuwste productie 'Alleen Was Er Toch Niks Aan' begint ingetogen, zoals dat past in deze tijd, maar maakt daarna toch ook ruimte voor een vreugdevolle melodie. 'Als steuntje in de rug', aldus Van den Dobbelsteen, 'Om niet te vergeten dat we nu even pas op de plaats maken, om straks weer te mogen feesten.'

Bekende songwriter

De bekende Brabantse songwriter Pieter van Schooten tekende voor de tekst en de productie van het nummer lag in handen van Berk Music, de platenmaatschappij waarmee Het Feestteam dit jaar precies twintig jaar samenwerkt, en waarbij ook collega-artiesten als Snollebollekes, Django Wagner en Gordon zijn aangesloten.

In de bijbehorende videoclip, die binnen één dag al duizenden keren werd bekeken, zijn Stan en Frank al wandelend te zien in de momenteel stille uitgaansstraten van Nijmegen en Den Bosch, afgewisseld met terugblikken van het concert dat zij begin dit jaar gaven in de Amsterdamse Ziggo Dome. Op social media oogst het lied veel lof. 'Dat is voor ons dan weer een fijne opsteker', besluit De Bruijn.

'Alleen Was Er Toch Niks Aan' is vanaf nu te beluisteren via Spotify en YouTube en te downloaden via: www.berkmusic.nl.