Een nieuw onderdak voor 63 Keniaanse jongeren.
Een nieuw onderdak voor 63 Keniaanse jongeren. Foto: Stichting iMPACT

Weurtse in actie voor Afrika

WEURT – De Weurtse Inemarie Dekker zet zich al jaren in voor Afrikaanse goede doelen. Via de stichting iMPACT direct worden Afrikaanse goede doelen direct gesteund. Juist in december kijken veel mensen of ze iets extra’s kunnen doen, bijvoorbeeld door een buurvrouw te helpen of door een donatie te doen aan een goed doel. Na dit moeilijke jaar kunnen veel mensen namelijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker ook de kinderen, scholieren, vrouwen en ondernemers in de vier projecten die op de website van iMPACT direct te vinden zijn.

'Door direct aan lokale goede doelen een donatie te doen, komt het geld daar waar het nodig is. Lokale experts lossen lokale problemen beter op, juist omdat ze de context zo goed kennen, en bovendien tegen veel minder kosten. Je zou dus kunnen zeggen dat een gedoneerde euro op deze manier dubbel zoveel impact heeft. Bovendien laten de goede doelen regelmatig op de website weten hoe hun werk eruit ziet en hoe het geld wordt besteed', aldus Inemarie.

Meer informatie

iMPACT steunen kan door hun verhalen te delen, bijvoorbeeld op sociale media, of een donatie te doen. Ook een kleine bijdrage kan al een groot verschil maken. Meer informatie over de stichting en het doen van een donatie: www.impacttdirect.eu.