Initiatiefnemers Dennis Dekkers, Jet Janssen en Susan van den Berg.
Initiatiefnemers Dennis Dekkers, Jet Janssen en Susan van den Berg. Foto: GER LOEFFEN

Corona brengt ook goede initiatieven

Soep met Sfeer

Door Ger Loeffen

BEUNINGEN - Het is inmiddels bekend: in moeilijke tijden komen er allerlei creatieve ideeën naar boven borrelen. Zo zijn er in de afgelopen maanden veel mooie en goede initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Het project ‘Soep met Sfeer’ is ook ontstaan.


“Er komt een dokter bij de schoenmaker…”. Het zou zomaar het begin van een leuke mop kunnen zijn, of de titel van een boek of een film. Dat is het allemaal niet. Het is de start van het mooie project “Soep met Sfeer”.

Feit is dat er wél een dokter bij Schoenmakerij van den Berg in winkel in Beuningen kwam binnenlopen met de vraag of zij stoffen mondkapjes konden maken. De dokter is nog niet de winkel uit of Susan van den Berg zit al achter de stikmachine. Maar alleen kan ze het niet; dus roept ze de hulp in van vriendinnen. Knipsters en naaisters worden gerekruteerd uit haar vriendenkring en het dames hockeyteam. Zo ook ‘Bezig Bijtje’ Henriette Jansen-Bongers die enthousiast regeerde op de vraag van Van den Berg.

Één plus één is drie

Wat kunnen we doen om van één en één, drie te maken, vroegen zij zichzelf af. En zo kwam het team in contact met enkele ondernemers die zelf ook gebukt gingen onder de coronacrisis en ontplooiden initiatieven met elkaar om de voedselbanken in Nijmegen, Beuningen, Wijchen en Over Betuwe te ondersteunen.

De Beuningse ondernemer Dennis Dekkers, eigenaar van Sfeerhuys De Looimolen in Nijmegen kwam met het idee soep te maken voor de voedselbanken in de regio. Geweldige idee, maar hoe kom je aan geld om de nodige ingrediënten te kopen.
Aan ideeën ontbreekt het niet bij het trio. Dus werden bedrijven aangeschreven met het verzoek te sponsoren. Er werd zelfs een speciale stichting opgetuigd. Met een sponsorpakket van 540 euro worden 900 huishoudens voorzien van verse soep. Daarnaast ontvangt de gulle gever 10 magazines die door de stichting zijn uitgegeven. In het boekje allerlei ‘weetjes' over soepen en een twaalftal recepten. De soep voor de Voedselbanken wordt van verse producten gemaakt in de keuken van Sfeerhuys De Looimolen in Nijmegen.

Dennis Dekkers: ‘Bij tegenslag zoek ik naar mogelijkheden om een situatie positief om te buigen. Zo is in de coronatijd ‘Soep met Sfeer' ontstaan. Het is mooi om daarmee voor anderen iets te betekenen, mensen te enthousiasmeren en te verbinden.'