KoMore viert jubileum tijdens lockdown

BEUNINGEN - De Kersttijd is voor zanggroep KoMore de belangrijkste tijd van het jaar; en vooral in 2020. Want 40 jaar geleden, op 18 december 1980, werd in Beuningen het jongerenkoor Jokobeu opgericht door André Raaymakers. Toen de vergrijzing doorzette, is rond 2000 de naam van het koor veranderd in KoMore, ‘koor met een beetje More’.

Het jubileumjaar zou een feest worden, maar Covid-19 maakte zingen in groepsverband tot een van de zwaarst geraakte vrijetijdsbestedingen; alle plannen konden de koelkast in. KoMore hoopt in de loop van 2021 een aantal jubileumvoornemens alsnog door te laten gaan.
Van het oorspronkelijke jongerenkoor zijn nu nog drie zangeressen lid van KoMore; Dinie Jacobs, Franci Tap en Annemarie Willems. Op 18 december heeft het koor ze in het zonnetje gezet door middel van een coronaveilige ansichtkaartenactie. Zie hiervoor pagina 5 van deze krant.
Enkele leden van het koor zouden in samenwerking met de toetseniste van het koor Splinter op persoonlijke titel een bijdrage leveren aan de nachtmis van 24 december. Tot corona en de lockdown ook hier weer een stokje voor staken. Voor Beuningen wordt het dus een kerstmis zonder KoMore.