Afbeelding
Foto: Sebastiaan van Beem

Bijgaand een overzicht van de diensten en vieringen in de regio komende week. Voor meer info over de diensten, overige activiteiten en geldende coronamaatregelen, zie de websites van de kerken en geloofsgemeenschappen.

Nachtmissen geschrapt

REGIO - In de rooms-katholieke kerken zijn dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis. In deze regio geldt dat voor de vieringen van de Sint-Christoffelparochie, Parochie H. Franciscus en H. Clara, Parochie H. Johannes XXIII en Parochie De Twaalf Apostelen. De vieringen op kerstavond en in de kerstnacht zijn niet publiek toegankelijk, maar zullen wel plaatsvinden en worden door verschillende parochies uitgezonden via de livestream.

De dagmissen en andere vieringen met Kerstmis op 25 en 26 december kunnen wel doorgaan, zij het met maximaal dertig gelovigen. De kerken blijven ook geopend voor persoonlijk gebed of het opsteken van een kaarsje. Zie hiervoor de websites van de betreffende parochie.

H. Johannes XXIII parochie

Er zijn geen plaatsen meer te reserveren voor de vieringen met Kerstmis en op 27 december. De Corneliuskerk is op Eerste en Tweede Kerstdag en zondag 27 december extra geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Het dragen van een mondkapje is dan verplicht.

Beuningen, H. Corneliuskerk

Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. C. Auwerda op orgel en bandoneon. Voorganger pastoor R. Roefs.
Tweede Kerstdag, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. M. v.d. Ven, viool en A. Haverkort, orgel. Voorganger em. pastoor H. v. Dooren. Zondag 27 december, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. M. v.d. Ven, viool en A. Haverkort, orgel. Voorganger pastoor R. Roefs.

Ewijk, H. Joh. de Doperkerk

Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het L.G.K. Voorganger em. pastoor T. v. Balveren.
Tweede Kerstdag, 10.00 uur
Woord- en Communieviering m.m.v. cantor-organist Jan Tel. Voorganger pastor R. Gruijters.

De openstelling van de Johannes de Doperkerk Tweede Kerstdag ’s middags vervalt.

Weurt, H. Andreaskerk

De viering van Our Choice is op 24 december 20.00 uur via een livestream te volgen op de website www.johannesxxiii.nl.
Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Andreaskoor. Voorganger: em. pastoor J. de Waal.
Tweede Kerstdag, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Andreaskoor. Voorganger pastoor R. Roefs.

Sint-Christoffelparochie

De publieke vieringen op Kerstavond gaan niet door. Dat is een besluit dat de bisschoppen hebben genomen om de risico’s vanwege het coronagevaar te beperken. Er is een besloten Kerstviering zonder publiek om 21.00 uur in de kerk in Dreumel. Deze is te volgen via Kerkomroep.nl. Tijdens deze viering worden de misintenties van alle Kerstavondmissen in de parochie voorgelezen. De geplande vieringen op Eerste en Tweede Kerstdag gaan gewoon door.

Beneden-Leeuwen, H. Alphonsus de Liguorikerk

Vrijdag 25 december 11.00 uur
Viering, H. Mis, Eerste Kerstdag, ter intentie van: Hans en Gerard van de Grift; Frans van Dreumel; Gerard Mulders; Familie Zondag – van Tiem; Herman de Rijk; Wilhelmina Coolen – Sengers; Jo van Gelder – Dekkers; overleden familie van de Zande - Swambag; Lin en Marie van Elk - den Bieman; Petronella Willems – Verhoeven; Jos van de Pol; Gert Lemmers; Hennie van Heck – van Sommeren; Theodorus en Maria van Rossum – Willems en zoon Henk; Annie Tromp; Frits Peters; Tilly Peters – Vos; Stef Janssen; Jo Hulsen – Vermeulen; overleden familie van Thiel – Arts; Wim de Heuvel; Jan Willems; overleden familie Willems – Derks; Overleden ouders van de Boogaard – van Lent; Overleden ouders Jansen – Balvers en dochter Els; Frans van Wijk; Ans Meertens – van Wijk; Marc van DInter; overleden ouders van Wijk – Bull; Overleden ouders Daniël – Aalbers; Siraar van den Brand; Overleden familie van den Brand – van de Grift; Overleden familie Hendriks – van Zwambagt; Cisca van Oosteren – van Zon; Broer Jansen; Arnold Hoogmoet; Santhanam, Rosemary; Overleden ouders van Eck - van de Geer en zoon Frans; Gerard en Corry van Sommeren – Rikken; Jan en Ria van Gelder – Driessen; Jan van Ooijen; Joke en Nol van Sommeren.

Andere vieringen
Zondag 27 december 09.30 uur H. Mis.
Woensdag 30 december 08.30 uur H. Mis.

Dreumel, H. Barbarakerk

Viering: Vrijdag 25 december 11.00 uur H. Mis, Eerste Kerstdag, ter intentie van: Joke Vermüe- Hilhorst en Jan Vermüe; Wim en Riek Stenssen- van den Bosch; Bertie van Lent-Vink; overleden ouders Eduard en Mientje Vink- Weijn; Helm Sas; ouders Kees en Grada van Beuningen- Reijerman en overleden familie; Hendrik en Lisa Sas- van den Bosch en familie; ouders Verbruggen- de Wild; Wim Nijs; Truus van Sommeren- Adams en Jan van Sommeren; Johan Hol; familie Hol- van den Oever; Toon Maas; Martien en Truus de Rijk- Bokken; overleden familie van Kruijsbergen- Duifhuis; familie van Deursen- Sas; familie van Kruijsbergen- van Elk; Theodorus en Grada de Kleijn- van Lent en familie; Lambertus en Antonia Henzen- van Zon en familie; Gerard de Keijzer en overleden familie; Willy van Dongen en familie; Bert Vink; Nicolaas en Petronella de Rijk- Sas; ouders Vink- Schraven, Frans en Doortje van Welie- van Beers; Antoon van Rijn en Francientje; overleden ouders van Rijn- van den Bosch en familie; ouders de Graauw- van Kraaij; Wim Wegman; Cor en Anneke Jansen- de Klein; Frans van Rhijn voor zijn verjaardag; Henny, Hans en Erik Megens; Mien en Piet den Bieman; Ouders Albertus en Wilhelmina van Zandvoort- Janssen; Otto en Marie Janssen-Janssen; ouders Eimbert en Jacoba Vissers-Bosch en Willy; Cor van Rooij; ouders Hein en Marietje Smits- van der Eijk; Leo van Teeffelen; Kees van Koolwijk; Johan Boumans; onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand; Antonius en Lamberdina Lagarde -Croonen; Johan en Bertha Salet-Lagarde.

Andere vieringen
Zondag 27 december 11.00 uur H. Mis, ter intentie van: Wim en Jo van den Oord- Rutten; Jo van Beers wegens trouwdag; Ben Derks voor zijn verjaardag; Arnoldus en Grada van Kruijsbergen- Stensen voor verjaardag vader; Willem Versteeg; Hendrik en Bets van Koolwijk- van Lent en overleden familie.
Woensdag 30 december 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Altforst, H. Donatuskerk

Viering: Vrijdag 25 december 09.30 uur H. Mis, Eerste Kerstdag, ter intentie van: Gerard Janssen Steenberg en Grada Janssen Steenberg- van Ooijen; Henk van Ooijen en Lena van Ooijen- Omloo; Nol van Ooijen en Jet van Ooijen- van Gemert en overleden kinderen; Jan Witsiers; Olaf van Oijen; Thea Hendriks- van der Aa; Familie Van Oijen- Roeffen; Hendrik van der Weerden en Hanneke van der Weerden- Janssen.

Boven-Leeuwen, H. Willibrorduskerk

Viering: Vrijdag 25 december 09.30 uur H. Mis, Eerste Kerstdag, ter intentie van: Marianne Pröpper; Ries de Jong; Bert van Krevel; Wim Bull; Wout en Wil van Hees; Piet van Hulst; Marinus Ariëns; Jan de Ruiter; Mien Elsen- van Hulst; Thijs en Ger Loeffen- van Hulst; Tonnie van Os; overleden familie Verhoeven- Mulders; Jan en Nolda Kocken- Rikken; Antoon en Dora Henzen- de Leeuw.

Alphen, H. Lambertuskerk

Viering: Zaterdag 26 december 09.30 uur H. Mis, Tweede Kerstdag, ter intentie van: Frans en Leen van Lent- v.d. Wert, kinderen Frans en Gerda, schoondochter Annie en schoonzoon Gerrit; Gerardus Henzen en echtgenote Adriana- v.d. Voort en zoon Jan; Johannes Borneman en echtgenote Clara Weeren; Jan van Zon en echtgenote Truus van Zon- de Leeuw; overleden familie van Lent- van Zon; overleden familie de Bot- Kriesels; Marius van Lent; Dien Wiegmans- Steenbruggen vanwege verjaardag, dochter Tamara en kleindochter Demi; Ans van Lent- van Zonsbeek; Harry en Jo Strik- van Avezaath; Corrie van Avezaath- de Vree; Bernard van Geffen en echtgenote Dineke Daanen en dochter Ine; Zus de Leeuw- Luites en echtgenoot Martien de Leeuw en overleden familie; overleden ouders Gerrit Smits- v.d. Berg en overleden kinderen; Overleden ouders Hein Derks-van Baren en overleden kinderen; Wim en Dick Smits; overleden ouders Bart Rijnhout- Derks en Bert en Peters; Overleden ouders Nol Gubbels- van Leur en zoon Wim; Frans van Hoogstraten en echtgenote Rien van Hoogstraten- van Ooijen; Pastoor de Bresser en Theo; Pieter Mulder.

Andere vieringen
Maandag 28 december 19.00 uur H. Mis.

Wamel, H.H. Victor en Gezellenkerk

Viering: Zaterdag 26 december 11.00 uur H. Mis, Tweede Kerstdag, ter intentie van: Huub Telkamp; Drika van der Torre- Appeldoorn en Adrianus van der Torre en kleindochter Daniëlle; Cees Gerritsen en Wilhelmina Gerritsen- de Koning en Gerda; Diny Pompen- van Rooij; overleden ouders van Rossum- Burgers; overleden ouders van het Hoofd- Tamis; Chris Kalkers en Lies Kalkers- de Vaan; Marius en Nelleke Toonen Dekkers- Christiaans; Toon Pompen en Stephanus Pompen en Maria Elsen en overleden familieleden; Wim van Rossum en Joke van Rossum- van Leur; Hent en Cor van Weerdenburg- van Zoest; Pieta van de Pol- Janssen; Dina Kruisbergen- van Zwam en Niek Kruisbergen; Geert Megens; Joke Zondag- van Rossum.

Maasbommel, H. Lambertuskerk

Viering: Zaterdag 26 december 09.30 uur H. Mis, Tweede Kerstdag, ter intentie van: Toon Rutten; Sjaak en Toos Carpay-van de Pol; Arnoldus Poorthuis en Johanna Sengers; Marius en Nelleke Toonen Dekkers-Christiaans; pastoor Spanjers; pastoor Kees van den Berg; Niek Brands en Mien Brands-Schuurmans; Joseph Jan van Gruijthuijsen en ouders; Johan de Leeuw en Truus de Leeuw-Ebben; Arnold Ebben en Annie Ebben-Nijenhuis; Harrie van Zuylen en Maria van Zuylen-van Ommeren en dochter Franny; Leonardus Boerakker en Wilhelmina Hol en familie; overleden ouders Ouwens-Keyzers en Thea; Overleden ouders van Eldijk-van Os en Antoon; Theo van Eldijk; Han en Toos de Groot. De H. Mis van zondag 27 december om 09.30 uur in Maasbommel komt te vervallen.

Zie pagina 19 het vervolg van de Sint-Christoffelparochie en andere kerkberichten.