Ruimte voor zonneparken in Druten

DRUTEN - De gemeenteraad van Druten heeft groen licht gegeven voor extra ruimte voor zonneparken in de gemeente Druten. Het gaat om 30 hectare. Het college besloot op dinsdag 15 december om drie initiatiefnemers uit te nodigen om een vergunning aan te vragen voor de bouw van vier extra zonneparken. De initiatiefnemers zijn gekozen uit de inschrijvingen van de uitgevoerde Tenderprocedure.

Locaties

De extra zonneparken komen op verschillende plekken in de gemeente Druten. Het gaat om de volgende initiatiefnemers: Solisparks voor de bouw van zonnepark Oude Weide van 6,6 hectare in Afferden, Gutami Solar Development BV voor de bouw van zonnepark Zevend van 7 hectare ten westen van Puiflijk, Profinergy BV voor de bouw van zonnepark De Hooge Bobbert van 8,5 hectare ten westen van Puiflijk en Profinergy BV voor de bouw van zonnepark De Groenendaal van 12 hectare ten westen van Horssen. Op de website van de gemeente Druten staat een kaartje met de exacte locaties van de zonneparken.

Energieneutraal

Het zonnepark op de Uivermeertjes heeft al een vergunning. Zij waren naar aanleiding van het raadsbesluit over de routekaart ‘Energieneutraal Druten 2040' al gestart met de voorbereidingen van het zonnepark. Wethouder André Springveld: 'Ik ben blij met het enthousiasme van de raad voor zonneparken. Nu krijgen de mooie initiatieven die tijdens de eerder dit jaar uitgevoerde Tenderprocedure de boot misten, toch nog de kans om hun zonnepark te realiseren. En de gemeente laat zien dat zij een extra bijdrage levert aan het eerste bod van de Regionale Energie Strategie. Laat de zon de komende jaren maar extra schijnen.'

De bouw van in totaal 80 hectare aan zonneparken geeft invulling aan de energieambitie van de gemeente Druten. Ook leveren de zonneparken een grote bijdrage aan de Regionale Energie Strategie (RES) van Arnhem Nijmegen.