Acties voor de horeca in Druten

DRUTEN - De horecarun is een online platform, waarmee mensen in beweging komen om de horecaondernemingen in Nederland te steunen in verband met de coronacrisis.

In Druten zijn twee acties opgestart, voor café De Gouden Leeuw en Café Xafé. Op zaterdag 16 januari gaan Bram Pruijn en Jelle van de Geijn samen een marathon lopen (afstand 42,2 kilometer). Hierbij kunnen de mannen online gesponsord worden. Het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan Café Xafé in Druten. Ze hebben voor deze horecagelegenheid gekozen om juist ook de kleinere horecaondernemers in deze coronatijd te helpen. Jelle loopt normaal rond de 10 kilometer en Bram 5, dus ze hebben de lat voor zichzelf heel hoog gelegd. Ze hebben voor deze uitdaging een trainingsschema opgesteld en zijn inmiddels begonnen met de eerste trainingskilometers. Meer informatie over de actie en de mogelijkheid om te doneren is, te vinden via website: www.horecarun.nl/actie/marathon-van-xafe/. Het streefbedrag is 420 euro (voor elke kilometer 10 euro). Er is nu al 370 euro binnen.

In navolging van Bram en Jelle is er inmiddels ook een actie gestart voor café de Gouden Leeuw. Willy Lamers en Désirée Koolhout wandelen voor De Gouden Leeuw in Druten. Iedere 5 euro is 2 kilometer wandelen. Er zal over meerdere dagen gewandeld worden.

Rolstoeltennister Marjolein Buis deed eerder ook mee aan de actie 'horecarun'. Ze heeft geld opgehaald voor lunchroom Bijzonder Genieten in Beuningen.

Kijk voor meer informatie of doneren op www.horecarun.nl.