Luciano Driessen.
Luciano Driessen. Foto: eigen foto

'Liefde is' van Luciano Driessen


BENEDEN-LEEUWEN – De nieuwe singel 'Liefde is' van Luciano Driessen is vanaf 18 december te horen via Spotify. 'Liefde is' werd geïnspireerd door zijn nieuwe liefde.

Door Hanneke de Vries

28 Jaar jong en al een rugzak met ideeën en verhalen. Deze moeten eruit in de vorm van teksten schrijven voor muziek. Luciano Driessen is geadopteerd uit Brazilië, maar voelt zich Nederlander. Hij heeft een afwisselende jeugd gehad: ‘Ik was vooral bezig op straat. Daar ben ik verslaafd geraakt aan de cocaïne. Deze periode was zwaar en donker. Uiteindelijk duurde het veertien jaar. En toen ging bij mij de knop om anders in het leven te willen staan. Positief en vol passie.’

Luciano heeft altijd zijn passie in de muziek gevonden en wil bij mensen dit stimuleren en delen. Zijn grootste boodschap is om mensen te stimuleren de passie op te pakken die ze altijd gehad hebben: ‘Ik heb altijd muziek gemaakt, maar nooit professioneel. Altijd op mijn kamer en te bang om het uit te brengen. Ik dacht dat ik niet boeiend genoeg was voor de wereld. Doordat ik aan mezelf ging werken, merkte ik dat ik wel iets te bieden heb. Ik verzamelde een professioneel team om me heen en we gingen werken in de studio van Veenendaal. Mijn team hielp mij met mijn droom.’ Naast het naleven van zijn droom, heeft de 28-jarige Leeuwenaar een baan als schilder. Dit blijft hij voorlopig erbij doen.

Op 18 december komt de nieuwe singel uit. Met 'Liefde is' probeert Luciano mensen te inspireren: ‘Dit nummer heb ik geschreven omdat ik opnieuw verliefd werd. Ik ging weer van mezelf houden en nu ik van mezelf houd, kan ik dat ook van een ander. Het is een van de mooiste dingen wat je kan overkomen. Liefde geven aan familie, vrienden en dorpsgenoten. Ook heb ik mijn liefde gevonden: Desi. Het omschrijven van liefde op het eerste gezicht en de spanning hiervan.’ De zanger en tekstschrijver bloeit helemaal op in de winter.

Daarnaast probeert Luciano ook mensen te helpen met zijn muziek: ‘Het is een donkere periode in deze tijd van het jaar. Het is winter en alles ziet er wat somber uit, maar ook corona hakt er natuurlijk in. Ik wil met mijn muziek jonge Maas en Walers inspireren om er iets van te maken. Ook wil ik hen letterlijk helpen door even te woord te staan of te luisteren naar hen. Niemand staat alleen op de wereld.’

Afbeelding
Afbeelding