Bezichtiging kerststal

Vanaf eerste kerstdag

Activiteit: bezichtiging kerststal
Locatie:         Ewaldenkerk,
         Druten
Tijd:         12.00 - 15.00 uur

Zoals elk jaar hebben de kerststalbouwers van de H.H. Ewaldenkerk aan de Hogestraat in Druten gebouwd aan een kerstgebeuren met kerstversiering. Het coronavirus noodzaakt de bouwers om op een andere manier te werken dan normaalgesproken gebeurt. De bouwers werken niet centraal, maar in kleine groepjes op meerdere plaatsen in de kerk. Dit betekent dat er geen kerststal komt op één plaats, maar dat op vijf plaatsen een gedeelte van de kerststal gebouwd wordt.

De bezoekers (er worden volgens de richtlijnen 30 mensen tegelijk toegelaten) worden verdeeld over vijf plaatsen, wat voorkomt dat er teveel mensen bij elkaar staan. Wat hetzelfde is aan voorgaande jaren is dat bezoekers kunnen genieten van een prachtige kerststal met mooie kerstversiering in de hele kerk. De ingang is aan de zijkant van de kerk bij de Mariakapel, waar de bezoekers als zij dat willen een kaarsje kunnen kopen om op te steken bij de kerststal. Kinderen kunnen van thuis een kerstwens of kleurplaatje meebrengen om in de kerstboom te hangen.

Data en tijden

De kerststal in Druten is te bezichtigen op 1e en 2e kerstdag, zondag 27 december en nieuwjaarsdag van 12.00 tot 15.00 uur. Ook in de kerkdorpen Afferden, Deest en Horssen is een kerststal te bezichtigen.
Voor de locaties en tijden, zie: parochiefranciscusenclara.nl.