Stimuleringsbijdrage WMW

WEST MAAS EN WAAL - Gemeente West Maas en Waal ontving in het vierde kwartaal van 2020 twee nieuwe aanvragen voor een stimuleringsbijdrage. De aanvragers zijn Stichting Musical Productie Maas en Waal en Unpack&Kayak. Beide ontvangen een bijdrage om toeristisch en recreatief aanbod te versterken en/of te stimuleren.

Door Hanneke de Vries


De gemeente hecht veel waarde aan toerisme in het gebied. Daarom stelt zij financiële middelen beschikbaar voor recreatieve initiatieven binnen de gemeentegrenzen. Het gekozen thema is ‘Versterken van bestaand, en het stimuleren van nieuw toeristisch, recreatief aanbod’. Dit komt ten goede aan het speerpunt Recreatie en Toerisme. Door akkoord te gaan met de stimuleringsbijdrage wordt de vrijetijdseconomie gestimuleerd en de kwaliteit van recreatie binnen de gemeente West Maas en Waal verbeterd.

De gemeente over de twee beloonde initiatieven: ‘De musical 'De Grimas achter de kamerjas' is een mooie toevoeging voor onze gemeente en voldoet volledig aan het thema. Het voorstel van Unpack&Kayak is een kansrijk initiatief, omdat het een bijdrage levert aan de vrijetijdseconomie in West Maas en Waal. Beide initiatieven maken een koppeling naar het Land van Maas en Waal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van arrangementen door samen te werken met plaatselijke ondernemers.' De gemeente geeft ook aan dat de uitvoering van de initiatieven afhankelijk is van de inzet van de ondernemers.