Dorpskerstboom in Wamel.
Dorpskerstboom in Wamel. Foto: John van Gelder

Dorpskerstboom Wamel moet pijn beetje verzachten


WAMEL - Dit jaar geen Tobbedansspektakel of dorpskerstborrel voor de inwoners van Wamel. Gelukkig zagen de Bootspotters, ondanks de beperkte mogelijkheden, wél kans om een dorpskerstboom te plaatsen. Afgelopen zaterdag werd de boom overeind gezet en van lichtjes voorzien.

Door Aafke labout

De vereniging is, net als andere clubs en organisaties, veel evenementen misgelopen. 'Natuurlijk is dat jammer', geeft Sander Post, woordvoerder van de BootSpotVereniging Wamel aan.

'Zeker omdat de leden eigenlijk één grote vriendengroep vormen. We hebben intensief contact met elkaar, en zijn - zeker rondom evenementen - veel samen. Het is balen dat dit nu niet kan, maar het is nu eenmaal zo.'

Alles op alles

De club had zich erbij neergelegd dat er dit jaar niks georganiseerd kon worden. 'Maar toen bekend werd dat we weer met z'n vieren op straat mochten, hebben we alles op alles gezet om een kerstboom neer te kunnen zetten op het dorpsplein, tegenover het VTC', aldus Sander. 'De boom is weliswaar iets kleiner dan vorig jaar, vanwege het karige aanbod, maar hee, er staat er één', zegt hij enthousiast.

Niet klagen

Met zijn 22 jaar is Sander de jongste bootspotter. Afgelopen zomer studeerde hij af (na een afstudeerstage vanuit huis) en volgt momenteel een masterstudie. Hij vindt het moeilijk om zijn vriendengroep beperkt te kunnen en mogen zien. 'Het is vooral lastig om daarin keuzes te maken. Wie nodig je uit? En wie moet je teleurstellen?' Toch geeft hij ook meteen aan dat hij niet mag klagen. 'Ik ben gezond, heb ondanks alles mijn opleiding afgerond, en kan - samen met de andere bootspotters - dankzij de kerstboom tóch nog iets betekenen voor het dorp.'

Ploegendienst

De boom werd afgelopen zaterdag opgehaald en geplaatst. In ploegen van vier, geheel conform de coronamaatregelen. 'Dat hebben we toch maar mooi kunnen doen. We hopen op korte termijn zelfs nog een ander plannetje te kunnen uitwerken', zegt hij geheimzinnig.