Bestuur Hanzehuys stapt op

MAASBOMMEL - Het bestuur van MFA Het Hanzehuys legt haar taken neer. Het unanieme besluit valt anderhalf jaar na de opening van het nieuwe dorpshuis in Maasbommel. Reden is dat de situatie waarin de accommodatie momenteel verkeert vraagt om frisse energie, hetgeen de huidige bestuursleden naar eigen zeggen niet kunnen leveren.

Rendabele exploitatie

Vier jaar geleden sloegen vijf dorpsgenoten de handen ineen. Hun inspanningen resulteerden in een modern en toekomstgericht gebouw. Een exploitatie met continuïteit bleef echter uit. 'We zijn er nog steeds van overtuigd dat een rendabele exploitatie mogelijk is', laat het bestuur in een reactie weten. 'Tot nu toe heeft het hierbij tegengezeten.' Daarbij doelt men op het vertrek van de eerste exploitant en kort daarop ook de opvolger. 'Maar corona speelt natuurlijk ook mee.' Het Hanzehuys sloot op 14 oktober van overheidswege de deuren en is sindsdien niet meer geopend.'

Meer informatie

Het Hanzehuys moet wederom op zoek naar een nieuwe exploitant. Iemand die de accommodatie commercieel uitbaat, maar ook aanwezig is voor niet-commerciële activiteiten. Tot die tijd is het dorpshuis gesloten en kan men voor vragen en informatie terecht bij het dorpsplatform via: dorpsplatform@hanzestadmaasbommel.info.