Afbeelding

Mysterieuze zuil duikt op in Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - De driehoekige stalen monoliet, die werd gevonden in de woestijn van Utah (USA) en plotseling weer was verdwenen is dinsdagochtend opgedoken in Beneden-Leeuwen.

De zuil werd hoogstwaarschijnlijk in de nacht van maandag op dinsdag geplaatst in de Zandstraat, vlakbij de ingang van restaurant MERAQI. Zo snel als de zuil opdook, was deze ook weer verdwenen. Na klachten van een aantal omwonenden werd de zuil weer verwijderd. Over de herkomst en de plaatsing van het object is helaas niets bekend.

De mysterieuze vier meter hoge stalen zuil dook twee weken terug op bij de stad Piatra Neamt in Roemeniƫ. In Nederland is de zuil afgelopen zondag opgedoken in een natuurgebied bij het Friese dorp Oudehorne en nu dus ook in het Land van Maas en Waal.

Wereldwijde hype

Inmiddels zijn de zuilen een hype. Er worden wereldwijd steeds meer meldingen gedaan van gevonden 'monolieten'. Overigens is monoliet eigenlijk niet de juiste benaming. Een monoliet is een stuk steen, dat gevormd is door de natuur. In de meeste gevallen betreffen de recente vondsten metalen zuilen die door mensen gemaakt zijn, en met bouten aan elkaar vastgemaakt.