Huurwoningen in de Klokkenslagstraat maakten plaats voor nieuwbouw.
Huurwoningen in de Klokkenslagstraat maakten plaats voor nieuwbouw. Foto: John van Gelder

Flink meer woningen in de gemeente Druten

DRUTEN - De komende jaren moet er flink bijgebouwd worden in de gemeente Druten. Het woningbouwprogramma moet van 60 naar 100 nieuwe woningen per jaar.

Door Patrick Huisman


Recent onderzoek heeft aangetoond dat de behoefte aan woningen in Nederland aanzienlijk groter is dan uit eerdere onderzoeken is gebleken. In een drietal regio’s, waaronder de regio Arnhem-Nijmegen waar Druten onder valt, zijn de tekorten zeer groot. Om de tekorten enigszins tegen te gaan moeten er tot 2030 bijna 1.000 woningen in de gemeente bijkomen. Daarvan zijn er dit jaar zo’n 80 gerealiseerd. Tot aan 2025 zijn er al concrete plannen voor 348 woningen. Voor de periode daarna zijn er maar heel beperkt concrete plannen en moet alles nog uitgewerkt worden.

Aantal huizen per dorp

In de komende vijf jaar zijn concreet de meeste nieuwe woningen gepland in de kern Druten. In Afferden komen 30 woningen, in Horssen 21, in Deest 16 en in Puiflijk blijft de aanwas beperkt tot 8 woningen.
Iets minder concreet zijn er ook nog plannen voor 267 woningen in Druten en 93 woningen in Puiflijk. Dan zouden ook in Horssen nog 84 woningen moeten komen.
Voor de hele verre toekomst staan er voor Puiflijk nog 310 woningen gepland. In het dorp Afferden zouden nog 152 woningen moeten komen.

Parkeerplaats bij de Plus Lenssen Druten.