HVB schenkt 180 euro aan Alzheimer Café Beuningen.
HVB schenkt 180 euro aan Alzheimer Café Beuningen. Foto: Ger Loeffen

Trainers HVB schenken aan Alzheimer Café

BEUNINGEN - De trainersgroep van Hardloopvereniging Beuningen (HVB) ontvangt van het bestuur een kleine onkostenvergoeding voor de trainingen. Omdat deze niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen, hebben de trainers unaniem besloten deze vergoeding te doneren aan een goed doel.


‘Daarbij zoeken we naar een organisatie binnen de gemeente Beuningen', aldus trainer Ruud van Domburg. ‘Eerder hebben we gedoneerd aan het Rode Kruis Beuningen en de Voedselbank. Nu heeft de groep gekozen voor het Alzheimer Café Beuningen.'

Afgelopen zaterdag overhandigde trainerscoördinator van HVB Anton Middel een cheque van 180 euro aan Ger Loeffen, presentator en gespreksleider van het Alzheimer Café Beuningen. Ger bedankte de trainersgroep en zei dat er voor het bedrag reeds een mooie bestemming is gevonden. ‘Omdat we momenteel geen Alzheimer Café kunnen houden, gaan we onze vaste bezoekers binnenkort thuis verrassen. We kunnen elkaar dan wel niet de hand drukken, we kijken wel naar elkaar om en laten elkaar niet los', aldus Ger.

Als de regels het weer toelaten, wordt het Alzheimer Café Beuningen elke tweede maandag van de maand gehouden in Droom! aan de Schoenaker.