Het zijn onzekere tijden voor dorpshuizen.
Het zijn onzekere tijden voor dorpshuizen. Foto: Ger Loeffen

Financiële steun voor Beuningse clubs en verenigingen

BEUNINGEN – Maar liefst 75.000 euro trekt de gemeente Beuningen uit om clubs en verenigingen die vanwege corona dreigen om te vallen, te helpen.

Door Patrick Huisman


Alle organisaties zonder winstoogmerk zouden in principe gebruik kunnen maken van de regeling. Er is minimaal 1.000 euro en maximaal 15.000 euro per stichting, club of vereniging beschikbaar. Onder de 1.000 euro gaat de gemeente er vanuit dat een organisatie de problemen zelf kan oplossen.

Spelregels

De organisaties moeten wel aan een aantal spelregels voldoen om in aanmerking te komen voor het geld. Zo moet er acuut gevaar zijn voor het voortbestaan van de club, stichting of vereniging en moeten deze organisaties zelf alles al in het werk gesteld hebben om zo veel mogelijk kosten te besparen. Ook mag het niet zo zijn dat de organisatie al gebruik kan maken van andere landelijke corona compensatiemaatregelen.

De aanvraag moet betrekking hebben op het jaar 2020 en kan pas vanaf 1 januari 2021 aangevraagd worden. Tevens moet de aanvraag vóór 1 maart 2021 binnen zijn. Clubs, stichtingen en verenigingen worden hierover door de gemeente Beuningen actief benaderd middels een brief.