Officiële opening door John Berends.
Officiële opening door John Berends. Foto: Femke Pierlo

Hoog bezoek in Druten

Jongerencentrum Place2Do geopend in Druten

DRUTEN - Op woensdag 2 december opende de commissaris van de Koning John Berends het jongerencentrum Place2Do. Dit deed hij samen met wethouder Gérard de Wildt en Annette Nijhuis, directeur van MeerVoormekaar.

Jongeren in de gemeente Druten krijgen met Place2Do de ruimte om hun talenten op het gebied van muziek, theater en dans te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een plek waar ze hun creativiteit de volle loop kunnen laten gaan.

John Berends: 'Jongeren zijn belangrijk voor de provincie Gelderland. Het is belangrijk dat we de afstand overbruggen en dicht bij elkaar staan. Daarom moeten en willen we het samen doen met de jongeren. Zo vormen we een goede samenleving met elkaar'.

Wethouder Gérard de Wildt: 'Dit past bij wat wij in de gemeente Druten belangrijk vinden. We willen dat iedereen in de gemeente Druten mee kan doen aan de samenleving. Dat iedereen kan doen waar zijn of haar hart ligt. Ook als je nog niet precies weet wat dat is'.

Annette Nijhuis: 'De provincie Gelderland en de gemeente Druten hebben oog voor de jeugd. Dit blijkt onder andere uit de aanleg van dit jongerencentrum. Met Place2Do wordt hier een geweldige invulling aan gegeven'.

Place2Be

Het bestaande jongerencentrum Place2Be is uitgebreid met Place2Do. Bij Place2Be kunnen jongeren elkaar ontmoeten, bijpraten en samen spelletjes doen of gamen. Ook wordt het gebruikt voor onder andere huiswerkbegeleiding.

Place2Do

Place2Do gaat een stapje verder en biedt jongeren een podium om hun talenten te ontwikkelen. Een jongerencentrum als Place2Do helpt jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling en het vormen van hun eigen identiteit. Bij Place2Do zal een opnamestudio komen en er zullen muziekinstrumenten beschikbaar zijn. Place2Do is gevestigd in de oude pompruimte van zwembad De Gelenberg. In verband met de coronamaatregelen is Place2Do voorlopig alleen overdag geopend.