Meldpunt tekort sociale woningbouw

BEUNINGEN - D66 Beuningen wil van inwoners weten waar zij tegenaan lopen bij het verkrijgen van een sociale huurwoning. De fractie ontvangt al langere tijd signalen dat mensen die soms al tientallen woonjaren achter hun naam hebben geen kans maken op een andere woning. Om het probleem in kaart te brengen roept de partij mensen op om hun ervaringen met het verkrijgen van een sociale huurwoning met de partij te delen.

Tot en met 2022 zijn er prestatieafspraken gemaakt met Woonwaarts. Daarin staat dat het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Beuningen de komende jaren met 63 afneemt; van 2.297 per 1-1-2021 naar 2.234 per 1-1-2025. Volgens Woonwaarts wordt er op dit moment voldaan aan de behoefte. Volgens D66-raadslid Alwin Steeg is er, gezien de signalen, juist behoefte aan meer sociale huurwoningen: 'Deze afname vind ik onbegrijpelijk. De gemaakte prestatieafspraken moeten snel worden herzien en het bouwen van meer sociale huurwoningen moet prioriteit krijgen. De gemeente Beuningen kan haar grondbeleid hierop aanpassen.'

Komend voorjaar worden de prestatieafspraken voor de periode 2023-2027 gemaakt met Woonwaarts. 'Daarbij willen we graag de ervaringen van onze inwoners in meenemen', aldus Steeg.

Ervaring delen

Inwoners kunnen hun verhaal delen via het meldpunt van D66. Dit kan via www.facebook.com/d66beuningen of per mail via a.steeg@beuningen.nl.