Nieuw boekje Sjors Sportief en Sjors Creatief

DRUTEN/WEST MAAS EN WAAL - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2018 van start is gegaan. Ook komend jaar wordt het project voortgezet.

Dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief hebben kinderen de gelegenheid om (vaak) gratis en op een laagdrempelige wijze kennis te maken met de sport- en cultuuraanbieders binnen de gemeente. Denk aan een of meerdere proeftrainingen bij de hockeyclub, tennisvereniging of sportschool, en proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.
Het project is een initiatief van de gemeenten Druten en West Maas en Waal in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, aldus Actief Maas en Waal. Elk jaar verschijnt een nieuw boekje, waarin alle activiteiten zijn opgenomen. Naast basisschoolleerlingen bereikt dit boekje ook mensen met een beperking, voor wie de leeftijd onbeperkt is.

Activiteiten aanmelden

Het nieuwe aanbod wordt vanaf woensdag 3 februari gepresenteerd in het Sjorsboekje. Om alle deelnemers een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen beide gemeentes sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit project aan te sluiten.

Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten eenvoudig aanmelden. Op de website is tevens het activiteiten overzicht voor deelnemers te vinden.