Verkoop percelen Veesteeg Oost


BOVEN-LEEUWEN – Onlangs is er akkoord gegaan met de verkoop van drie percelen op industrieterrein Veesteeg Oost. De kavels zijn verkocht aan Holland Trucks BV, dat gericht is op de verkoop van vrachtwagens. Momenteel is er nog één kavel beschikbaar van circa ongeveer 3.000m2.

Door Hanneke de Vries

Holland Trucks BV, momenteel nog gevestigd in de Friese plaats Aldeboarn, vlakbij Heereveen, had interesse in de drie aansluitende kavels ter grootte van 7.154m2. Wethouder René Cruijsen vertelt: ‘Gezien de logistieke omstandigheden heeft de onderneming besloten te verhuizen naar Boven-Leeuwen. Op deze manier zit het bedrijf centraal in het land.’
De gemeente West Maas en Waal, die zelf de exploitatie van industrieterrein Veesteeg Oost in handen nam, is blij met de verkoop van de kavels. 'Het verraste ons wel dat de kavels juist nu verkocht werden, in een tijd waarin corona ons dagelijks bezighoudt', aldus Cruijssen. 'Doordat de drie kavels verkocht zijn kunnen we de voorzieningen op het industrieterrein gereed maken. Denk hierbij aan het afwerken van de sloten, het compleet maken van wegen, en eventueel het plaatsen van camera's en het opschonen van grasland.' Verwacht wordt dat Holland Trucks BV het terrein medio 2021 in gebruik kan nemen.