Directeur Arnold Theuws neemt het predicaat in ontvangst.
Directeur Arnold Theuws neemt het predicaat in ontvangst. Quantore directeur Arnold Theuws en burgemeester Daphne Bergman.

Quantore ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

BEUNINGEN - Coöperatie Quantore bestaat dit jaar honderd jaar. Op 20 november ontving de Coöperatieve Vereniging het predicaat ‘Koninklijk' uit handen van burgemeester Daphne Bergman.

In 1920 werd Veneka, de voorloper van de Coöperatieve Vereniging Quantore U.A., ingeschreven in het handelsregister. Vendeka (Vereenigde Nederlandse Kantoorboekhandel) zou zijn naam tot 2001 houden. Toen ging Veneka samen met het CIB (Centraal Inkoop Bureau). De organisatie veranderde haar naam in CIB-Veneka. In de jaren daarna gingen Kwinto, RIC, NECO en Consorpa op in het collectief. In 2002 werd gekozen voor de nieuwe naam Quantore, een samentrekking van 'Quantity, Quality en Store'. Quantore verhuisde in 2009 naar het gloednieuwe pand langs de A73. In honderd jaar tijd is Quantore binnen de Nederlandse markt van kantoorartikelen uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders. Ook in de bedrijfsvoering laat Quantore zien dat het zich bewust is van de rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij, zowel in Beuningen als in heel Europa.