Subsidie jaarprogramma 2021


WEST MAAS EN WAAL - Jaarlijks worden er door verenigingen en stichting subsidies aangevraagd bij de gemeente West Maas en Waal. De gemeente wil hierin tegemoet komen binnen de genoemde kaders en de begroting. Op basis daarvan is ook het subsidiejaarprogramma van 2021 vastgesteld.

Door Hanneke de Vries

Verenigingen en stichtingen konden een subsidie voor 2021, of voor 2021 tot en met 2024 aanvragen. De gemeente heeft zich over de aanvragen gebogen en het volgende besloten.

Technische richting

Er komt vanaf 2021 een subsidie voor Stichting Techniek Maas en Waal;, die leerlingen stimuleert om voor een technische richting te kiezen, omdat er een sterke koppeling is met het bedrijfsleven. Stichting Groeisaam ontvangt een subsidie voor ‘meer muziek in de klas’. Momenteel krijgen de groepen 3 tot en met 6 een viertal muzieklessen per jaar. De scholen willen de groepen 7 en 8 hierin ook betrekken. Momenteel past vanwege het subsidieplafond alleen uitbereiding voor groep 7.

Voor Open Monumentendag is er door twee partijen subsidie aangevraagd. Uiteindelijk wordt de subsidie verstrekt aan Museum Tweestromenland, omdat zij kunnen voldoen aan de doelstellingen. Museum Tweestromenland wil in regionaal verband activiteiten organiseren, waarbij aan alle monumenten aandacht wordt besteed. Die activiteiten bestaan uit een rondgang langs de monumenten, een activiteit in het museum en een gids.

Bewust niet korten

De gemeente kiest er bewust voor om nu niet te korten op de subsidies, om te voorkomen dat verenigingen en stichtingen in financiële problemen komen, doordat activiteiten nu niet door kunnen gaan in verband met het coronavirus.