De Paulus Winssen
De Paulus Winssen Foto: Jan Hermens

Stemronde voor Dorpshuis de Paulus geopend

WINSSEN - Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen maakt kans op de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Net als in voorgaande jaren strijden er zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Vanaf 30 november aanstaande kan iedereen zijn stem uitbrengen via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

De Paulus is eigenlijk het enige échte dorpshuis dat meedoet aan de verkiezing dit jaar. Bij De Paulus komt het hele dorp Winssen bij elkaar. Er zijn educatieve, en zorgactiviteiten en er wordt ook volop gesport. Jong en oud kan er terecht, ondervond ook presentatrice Angelique Krüger die voor Omroep Gelderland te gast was in De Paulus. Die uitzending is terug te zien via youtube.com/tvgelderland.

Hoofdthema's

Ook dit jaar zijn er hoofdthema's waarop de finalisten beoordeeld werden. Zo is er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema samendoen centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen' op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen - bijvoorbeeld met de omgeving, tussen jongeren en ouderen of met hun buurdorpen - maken kans op de titel in 2020.