Een geit dankzij stichting Kerala.
Een geit dankzij stichting Kerala. Foto: Theo Sijbers

Drutenaren zetten zich al twintig jaar in voor bevolking India

DRUTEN - De Drutense stichting Kerala begon eind vorige eeuw aan de eerste projecten om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in India te ontwikkelen. Met behulp van Nederlandse kennis en financiƫle middelen werden in totaal zeven instellingen tot stand gebracht. Inmiddels zet de stichting zich ook op breder vlak in. Het nieuwste project betreft het schenken van geiten aan gezinnen in de laagste kaste.

Stichting Kerala zette de afgelopen twintig jaar in India, naast de zeven instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, ook onderwijsvoorzieningen en projecten voor schoon drinkwater op. Op drie locaties werden faciliteiten ontwikkeld waar vrouwen naailes kunnen krijgen, om zo een eigen inkomen te kunnen verwerven.

Geit als geschenk

Arme gezinnen werden door de stichting ondersteund middels een project waarbij huishoudens een kippenhok met tien kippen kregen. Het schenken van een geit aan gezinnen van de laagste kaste is het nieuwste project van de stichting. Mensen van de laagste kaste zijn echter vaak dagloners en dus afhankelijk of ze werk kunnen vinden. In een tijd waar ook in India het coronavirus velen ziek maakt is dat werk niet meer aanwezig en dus ook geen inkomsten. Daarom is stichting Kerala begonnen om dat deel van de bevolking te ondersteunen middels het schenken van een geit, als het even kan een zwangere geit. Deze kan voor dagelijkse melk zorgen en is er teveel melk, of leggen de kippen teveel eieren, dan kan het overschot verkocht worden. Op deze manier krijgt de onderkant van de Indiase bevolking heel direct steun om in de dagelijkse behoeften te kunnen voorzien.

Het bestuur van de stichting wil graag nog meer mensen helpen deze crisis te overwinnen. Met een donatie aan stichting Kerala worden mensen van de laagste kaste geholpen deze moeilijke tijd te overleven. Donaties kunnen worden gedaan via rekeningnummer NL 35 RABO 0112 7924.80. Voor meer informatie kan men contact opnemen voorziter van de stichting Theo Sijbers, via tel. 0487-51 36 70. Zie ook: www.stichtingkerala.nl.