Certificaat Digi-Taalhuis West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft op 4 november 2020 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen. Het is het eerste Taalhuis in Nederland dat gecertificeerd is.

Toetsing kwaliteit

Het CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties, en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Digi-Taalhuis West Maas en Waal scoorde op alle onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is de maatschappelijke invloed en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Digi-Taalhuis West Maas en Waal de bevestiging gekregen dat ze de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitvoert. En dat ze aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalhuis is erg blij met de uitslag. Marianne Herckenrath, taalhuisdocente: 'Ik ben supertrots op dit resultaat en ik ben blij met de betrokkenheid van alle stuurgroepleden, vrijwilligers, deelnemers en taalambassadeurs.'

Complimemten

Tijdens de online-bijeenkomst tussen het CBCT en enkele partners ontving Digi-Taalhuis West Maas en Waal het certificaat mét de nodige complimenten: 'Het is meer dan leuk dat deze club enthousiaste mensen het certificaat en het gevelbord als eerste mag ontvangen. Dit Taalhuis heeft de boel goed op orde. De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn goed verdeeld en er wordt gewerkt met korte lijnen. De gemeente is actief betrokken en zet zich ook echt in om laaggeletterdheid te bestrijden.'

Voor wie meer wil weten over het aanbod van het Digi-Taalhuis of zich wil melden als deelnemer of taalvrijwilliger kan contact opnemen via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of via tel. 06-23 12 87 94.