William van den Akker (links) en Frans Peperzak.
William van den Akker (links) en Frans Peperzak. Foto: Ger Loeffen

Samenwerking Dijkmagazijn en senioren Beuningen

BEUNINGEN - Bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn en de Vereniging van Senioren Beuningen (VvSB) slaan de handen ineen en willen de senioren uit de gemeente Beuningen naar buiten lokken om aan de slag te gaan.

Door Ger Loeffen


‘Het Dijkmagazijn bestaat volgend jaar 25 jaar en we hebben ons al die tijd vooral gericht op activiteiten voor kinderen in de natuur. Nu willen we meer buitenactiviteiten aanbieden aan de oudere inwoners van de gemeente Beuningen', zegt William van den Akker van Het Dijkmagazijn. ‘De initiatieven moeten wel van de deelnemers zelf komen', vult Frans Peperzak, voorzitter van de VvSB, hem aan. ‘Daarbij ligt de nadruk op het unieke natuurgebied dat zich hier voor ons uitspreidt.' Het Dijkmagazijn zou je het BuitenHuis kunnen noemen. Een dorpshuis in het buitengebied dat zich richt op het faciliteren van activiteiten in het buitengebied van de gemeente Beuningen.
Peperzak: ‘De VvSB heeft 1.700 leden waarvan er zo'n 300 actief zijn. Er is veel kennis en expertise bij de leden van de vereniging. Het is zonde om dat potentieel niet aan te boren. We denken daarbij aan bijeenkomsten waarbij verbindingen worden gelegd en actieve senioren met gezamenlijke interesses elkaar kunnen ontmoeten.'

De VvSB en Het Dijkmagazijn zouden in deze startfase graag in contact komen met mensen die hierover willen meedenken en zich actief willen inzetten voor het opzetten van de organisatie. Beide organisaties willen eind november een bijeenkomst houden om de plannen toe te lichten en van de leden te horen wie interesse heeft de samenwerking van de grond te tillen. ‘Hun expertise en ideeën geven draagvlak en dat is nodig voor de samenwerking, waarmee we een bijdrage willen leveren aan een duurzame en leefbare samenleving', aldus Van den Akker en Peperzak. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot maandag 9 november bij de secretaris van de VvSB (Ine Kemna) per mail: secretariaat@seniorenbeuningen.nl. Met behulp van een datumprikker wordt dan een bijeenkomst gepland.