Voedselbankactie bij Albert Heijn

MAAS EN WAAL - Albert Heijn Druten houdt van 9 tot en met 15 november een inzamelingsactie voor de Voedselbank. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is deze actie ditmaal helaas zonder Voedselbank-vrijwilligers.

Klanten van Albert Heijn Druten hebben de mogelijkheid om in deze periode extra producten in te kopen, die vervolgens gedoneerd kunnen worden aan Voedselbank Druten. Het gaat daarbij om een aantal geselecteerde producten zoals soep, groenteconserven, pasta, koffiebonen en thee.

Toenemende vraag

Door corona en de economische krimp als gevolg daarvan, is het aantal klanten van de voedselbanken in de afgelopen periode gestegen. 'De verwachting is dat dit aantal het komende jaar verder oploopt', aldus Petra Schoenmakers, vrijwilligster van Voedselbank Druten. 'Donaties zijn dan ook meer dan ooit welkom om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag.'

Gedurende het jaar kunnen houdbare producten ook rechtstreeks aan de Voedselbank gedoneerd worden. Dat kan iedere woensdag- en donderdagochtend op de Irenestraat 40a in Druten.