Voetbalverenigingen ontvangen geld uit gemeentelijk fonds


WEST MAAS EN WAAL - In 2013 is gestart met het realiseren van een calamiteitenfonds voor noodzakelijke onverwachte uitgaven voor voetbalverenigingen die niet door de verenigingen zelf kunnen worden opgebracht. Naar aanleiding van dit besluit is de bestemmingsreserve Privatisering voetbalvelden à 100.000 euro gecreëerd. In de loop der jaren is deze reserve benut tot het huidige saldo van 10.050 euro.

Door Elly Bruns

Het college van B en W heeft - na overleg met en op verzoek van de verenigingen - nu besloten het calamiteitenfonds op te heffen en de privatisering van de voetbalvelden volledig af te ronden. Een van de argumenten daarvoor is dat het huidige saldo te laag is om de kosten bij of van calamiteiten te dekken. Het voortbestaan van de reserve is alleen zinnig als deze (royaal) zou worden aangevuld en dat gaat niet gebeuren. Vandaar dat het calamiteitenfonds wordt opgeheven.

Uitkering

Alle zeven voetbalstichtingen steunen een verdeling van het restbedrag, zijnde 10.050 euro, en ontvangen daarmee ieder een bedrag van 1.435,70 euro.