Eerste editie Driving & Dining afgelopen weekend.
Eerste editie Driving & Dining afgelopen weekend. Foto: John van Gelder

Culinair genieten in Maas en Waal:afhalen, thuisbezorgen en online proeverijen

MAAS EN WAAL – De sluiting van de horeca doet pijn, voor horecaondernemers en hun gasten. Ondanks dat er momenteel weinig perspectief is, gaan deze ondernemers niet bij de pakken neerzitten en doen er alles aan om Maas en Walers thuis culinair te laten genieten in coronatijd.

Restaurant De Korenmolen, Maasbommel

Restaurant De Korenmolen biedt de mogelijkheid om een high tea af te halen of te laten bezorgen. Joep van Gruijthuijsen vertelt: ‘Een high tea is erg leuk om te doen met vrienden of familie. Men zorgt zelf voor de gezelligheid, zoals een leuk gedekte tafel, en wij verzorgen de hapjes. Het is ook leuk om een high tea aan iemand cadeau te geven. Wij hopen met onze high tea aan huis onze gasten het stukje Korenmolen-gastvrijheid thuis te bezorgen. Rondom Kerstmis komen we met een High Christmas. Hierover volgt binnenkort meer informatie.’ Zie ook: www.korenmolen.nl.

Bistro de Bolle, Boven-Leeuwen

Behalve dat Bistro de Bolle afhaalgerechten aanbiedt, is zij een actie gestart voor de Voedselbanken omdat die momenteel ook in zwaar weer verkeren door een verminderd aanbod van voedsel en producten. ‘Wij hadden zo iets van waarom zouden de mensen die bij ons afhalen daaraan niet een steentje kunnen bijdragen’, vertelt Harold van der Borgh. ‘In afstemming met de Voedselbanken kunnen mensen bij ons bijvoorbeeld een extra portie spareribs bestellen als donatie aan de Voedselbank. Die donatie brengen wij als dinerbon naar de Voedselbank Rivierenland en al die bonnen worden verdeeld over de voedselpakketten in Maas en Waal. Op die manier kunnen deze mensen ook een keer op restaurantniveau thuis eten.’ Meer informatie: www.bistrodebolle.nl.

Restaurant Old Skool, Druten

Een tijdelijke aanpassing in de menukaart zorgt ervoor dat Restaurant Old Skool nu afhaalbroodjes verzorgt en het To Go Menu aanbiedt. Dat zijn dinermaaltijden om af te halen, en met slechts een paar handelingen, die duidelijk staan omschreven, heeft u een fantastisch diner op tafel gezet. Verder geeft Old Skool online kookworkshops. Milena Visser: ‘We hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer open te gaan en onze gasten weer live te mogen ontvangen. Dat is ons vak en onze liefde. Het is leuk dat we mensen zien die gerechten komen afhalen, maar als ze in het restaurant zijn, is dat het mooiste wat er is.’ Meer informatie: www.restaurantoldskool.nl.

Grand café Restaurant
De Provence, Beuningen

De bekende Schotelhappen van grand café-restaurant De Provence zijn elke avond af te halen, evenals voorgerechten zoals pompoen-zoete aardappelsoep en desserts, zoals witte chocolade parfait, waarbij het water je de mond in loopt. Jordi Mesker: ‘De Schotelhappen worden bereid met een wisselend aardappelgerechtje, vlees of vis en seizoensgroente. We hopen dat we snel weer open mogen gaan en dat de mensen ons dan weer weten te vinden.' Zie ook: www.deprovence-beuningen.nl/dinerkaart.

Brasserie Aan tafel bij Jan,
Dreumel

Zes dagen in de week kan men bij Aan tafel bij Jan vers bereide, warme maaltijden afhalen, met bijvoorbeeld dinsdag stamppotdag en op donderdag zijn de spareribs met friet in de aanbieding. Verder worden er artikelen uit eigen keuken verkocht, zodat mensen deze thuis zelf kunnen gebruiken, zoals kruiden-, saffraan- of mosterddressing, truffelmayonaise of aioli, huisgemaakte advocaat, stoofperen in een emmertje en komkommer in zoetzuur. Jan Bouman vertelt: ‘Iedere ochtend begin met het posten van gerechten op Facebook (Facebook.com/centrum.dreumel) en Instagram (@aantafelbijjan).' Mensen kunnen telefonisch bestellen via tel. 0487-57 17 18 tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer informatie: www.centrum-dreumel.nl/menukaart.

De Gouden Leeuw, Druten

De lekkerste hamburgers, spareribs en een hele kip, om af te halen. Ook voor de kids heeft De Gouden Leeuw een leuk menu en toe heerlijke appeltaart. Ieder weekend, van vrijdag tot en met zondag, is de Golden Lion Drive-Thru open. De bedoeling is dat mensen van tevoren een bestelling doen. Boy de Swart vertelt: ‘We wilden het een beetje in Amerikaanse stijl doen met wat discolampen en versiering. Deze week, met de Leste Mert, staat er ook erwtensoep op het afhaalmenu en zorgen we voor muziek. Als het goed gaat lopen, willen we naar een extra dag. De hoop is natuurlijk dat we weer normaal open kunnen gaan.' Zie ook: www.degoudenleeuw.com.

Horeca de Lier, Puiflijk

Frank de Jong, exploitant van Horeca de Lier, was voor corona al bezig om van zijn bar op vrijdagavond een speciaalbiercafé te maken, in samenwerking met lokale brouwers als Swambacchus, Oersoep en de Heeren van Druten. Frank vertelt: ‘Vanwege corona heb ik de mogelijkheid gekregen om via het platform maasenwaalthuisbezorgd.nl online proeverijen te houden waarbij experts allerhande informatie geven. Dit slaat enorm aan. Het helpt mij om de binding met klanten te behouden en straks het speciaalbiercafé op vrijdagavond echt te openen. Verder verkoop ik speciaalbierpakketten en richt ik mij op whiskeyproeverijen.' Op 7 november staat er voor starters vanaf 20.30 uur een online whiskeyproeverij gepland. Aanmelden hiervoor kan nog, via tel. 06-51 16 81 00. Zie ook: www.horecadelier.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Eerste editie Driving en Dining
Eerste editie Driving en Dining
Eerste editie Driving en Dining
Eerste editie Driving en Dining