Afbeelding
Foto: Ton Rothengatter

Ridderweken op kasteel Hernen

tot en met zondag 25 oktober

Activiteit: themadagen
Locatie:         Kasteel Hernen
Tijd:         13.00-17.00 uur

Kasteel Hernen staat in de herfstvakantie in het teken van ridders. Er is voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders, binnen en buiten van alles te beleven. Kinderen mogen natuurlijk ook verkleed komen.

Stoere uitdagingen

Tijdens de rondgang met de ‘pratende’ lantaarn ontdek je hoe je vroeger een ridder werd en wat je allemaal moest doen. Probeer de vragen te beantwoorden en de opdrachten goed uit te voeren. In de grote ridderzaal kun je zien hoe het harnas in elkaar steekt, zelf voelen hoe zwaar een zwaard is en maak je tussen de harnassen een stoere foto! De bekendste ridder van Hernen is Floris. Daarom kun je ook kijken naar korte fragmenten uit de tv-serie, die opgenomen zijn op dit kasteel. Buiten op de binnenplaats kun je laten zien dat jij ook een ridder kunt zijn. Je kunt boogschieten, helpen met klusjes en meedoen met stoere uitdagingen vol kracht en lef!

Reserveren

Reserveren is verplicht via www.glk.nl/hernen. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen tot en met 18 jaar. Volwassenen betalen 9,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart hebben gratis toegang.