Een warmtepomp doet steeds meer zijn intrede.
Een warmtepomp doet steeds meer zijn intrede. Foto: Stock

Toekomstbestendig wonen binnen handbereik dankzij regeling

DRUTEN - Dankzij de Toekomstbestendig Wonen Lening, voorheen duurzaamheidslening, van de provincie Gelderland en de gemeente Druten is een duurzaam huis binnen handbereik. Inwoners die hun huis energiezuiniger willen maken kunnen daarvoor een aantrekkelijke lening afsluiten. Ook wie een nieuwbouwhuis heeft en deze bijvoorbeeld aardgasvrij wil maken, kan van de regeling gebruik maken.


De provincie Gelderland en de gemeente Druten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger en daarmee toekomstbestendiger te maken. Met de 'Toekomstbestendig Wonen Lenen' worden alle leningen voor het verbeteren van woningen in één regeling aangeboden.

Duurzaamheid

Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet een investering altijd gecombineerd worden met minimaal één energiebesparende of -opwekkende maatregelen. Maatregelen die in aanmerkingen komen zijn onder meer investeringen in een warmtepomp, pelletkachel, zonnepanelen, (gevel)isolatie en de toepassing van HR++ glas.
Voor aanpassingen die een woning levensloopbestendig maken, zoals het aanbrengen van een traplift, het vergroten van een badkamer voor verzorging, aanbouw van een mantelzorgunit en het verbreden van deuren, kan eveneens een verzoek ingediend worden.

Er zijn 4 typen leningen, waarbij het minimale leenbedrag 2.500 en het maximale leenbedrag 50.000 euro is. Voor meer informatie en de voorwaarden zie: www.druten.nl/toekomstbestendigwonen.