Unitas’28 koploper 5e klasse D

WAMEL – Unitas’28 behaalde in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen een verdiende 3-2 zege op het Leuthse V.V.L.K en is na jaren weer eens koploper in de 5e klasse D.

In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, met iets meer kansen voor de bezoekers. Het was dan ook V.V.L.K. dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Bij Unitas’28 ontbrak enigszins de overtuiging en scoren was er ook niet bij. Dit leek zich aanvankelijk ook in de tweede helft voort te zetten, zeker toen aan de andere kant nog een doelpunt viel, 0-2. Een duwfout in de Leuthse verdediging leverde echter een pingel op die door Dirk-Jan van Verseveld werd verzilverd, 1-2. Vlak hierna was het Remco van Biesbergen die de gelijkmaker binnenschoot. In de voorlaatste minuut wist Cas van Hal de 3-2 te maken, waardoor de drie punten in Wamel bleven. Dankzij de overwinning gaat Unitas’28 aan kop in de competitie. Komende zondag 18 oktober gaat de koploper op bezoek bij de nummer 2 Niftrik, aftrap 14.30 uur.