Project Welkome Wijk

BEUNINGEN/NIJMEGEN - Afgelopen donderdag was in Beuningen, Heumen en Nijmegen de digitale kick-off van het project Welkome Wijk. Het project wil ‘onbegrepen gedrag’ bespreekbaar maken.

Bij onbegrepen gedrag gaat het vaak om mensen met een psychische kwetsbaarheid of aandoening die nogal eens tot vooroordelen leiden. Samen Sterk zonder Stigma wil daarom werken aan een Welkome Wijk; een project dat het stigma, de vooroordelen in de wijk, wil wegnemen. Dat gebeurt onder meer via bewustwordingsbijeenkomsten waarin psychische aandoeningen in alle openheid worden besproken door ervaringsdeskundigen, wijkbewoners en begeleiders. Het is de bedoeling dat die bewustwordingsbijeenkomsten vanaf eind dit jaar ook plaatsvinden in Nijmegen, Heumen en Beuningen onder de noemer Welkome Wijk, mits de ontwikkelingen rond het coronavirus dat toelaten. Kijk voor meer informatie over het project Welkome Wijk op: www.samensterkzonderstigma.nl.

Inwoners van de gemeente Beuningen die mee willen denken over dit thema kunnen contact opnemen met Willeke Peters via: gemeente@beuningen.nl.