Het gepresenteerde voorkeursalternatief.
Het gepresenteerde voorkeursalternatief. Foto: Gemeente Beuningen

Voorkeursalternatief windturbines Beuningen gepresenteerd

BEUNINGEN - Windmolens langs de A73 moeten op termijn het grootste deel van de energie voor de gemeente Beuningen opwekken.


Op basis van onafhankelijke onderzoeken zijn de locaties aangewezen waar de windturbines het best kunnen komen te staan. Het gaat om drie molens ten oosten van de A50 en twee ten westen van die snelweg. In het vervolgtraject zoomt men verder in op de concrete locaties en volgt nog meer onafhankelijk onderzoek. Op de vijf aangewezen plekken wordt gekeken naar geluid, gezondheid, slagschaduw, veiligheid en ecologie. De resultaten hiervan worden meegenomen in het definitieve milieueffectrapport wat samen met de aanvraag voor een omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan begin volgend jaar ter inzage ligt. De gemeenteraad kan dan vóór de zomer 2021 een besluit nemen.

Op 26 oktober organiseert de gemeente een digitale informatieavond voor inwoners. Meer informatie over deze avond volgt. Het voorkeursalternatief is te downloaden via energiek.beuningen.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Energiek Beuningen.