Waterschap Rivierenland geeft dijk- en graslandpercelen uit

MAAS EN WAAL - Op de dijken langs de grote rivieren geeft Waterschap Rivierenland komend jaar 340 hectare aan dijkpercelen uit voor het winnen van gras, waaronder in Deest en Weurt. Ook zijn er enkele agrarische kavels beschikbaar, voornamelijk grasland.

Waterschap Rivierenland wil op de dijk werken aan ecologische waarden. Nieuwe ecologische werkprotocollen helpen agrariƫrs en aannemers daarbij. De dijkpercelen worden uitgegeven op 16 en 23 november 2020. Vanwege de coronamaatregelen vindt een inloopbijeenkomst dit jaar niet plaats. Inschrijven kan alleen via het digitale platform van Negometrix. Kijk voor de voorwaarden op www.waterschaprivierenland.nl/dijkpercelen of mail naar uitgiftedijkpercelen@wsrl.nl.

Waterschap Rivierenland biedt daarnaast enkele agrarische kavels aan in Zoelen, Driel, Hagestein, Brandwijk en Groot-Ammers. De grootte van de kavels varieert van ruim 1,8 hectare tot 8 hectare. Het gaat hoofdzakelijk om graslandpercelen. Ook biedt het waterschap een kavel aan in Slijk - Ewijk waarvoor een onderhoudsovereenkomst wordt aangegaan. Voor deze kavel gelden specifieke voorwaarden en bepalingen. Kijk voor de voorwaarden op www.waterschaprivierenland.nl/pachten of mail naar grondzaken@wsrl.nl.